3.2.15

Κουμπαράς για εκδρομές!




Όχι δεν έγινε η υδρόγειος κύλινδρος! 

Είναι η νέα κατασκευή που θα μας γεμίσει με σχέδια για το καλοκαίρι. 

Ο Φεβρουάριος, μέχρι στιγμής, μπήκε καλά από άποψη καιρού αφού είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα με λιακάδα. Ο καιρός αυτός μου δημιουργεί όρεξη για εκδρομές στη φύση ή και σε κάποια πόλη που δεν εχω ακόμα επισκεφθεί. 


Και ενώ ο καιρός είναι ωραίος, η διάθεση είναι εξαιρετική, η παρέα είναι πάντα σε ανάλογη διάθεση και πλήρη ετοιμότητα, λείπει το βασικό συστατικό που δεν είναι άλλο από το απαραίτητο χρήμα. 

Σκέφτηκα, λοιπόν, να αρχίσω από τώρα την αποταμίευση για ένα ταξίδι το καλοκαίρι. Για να γίνει αυτό έπρεπε να φτιάξω έναν κουμπαρά ειδικού σκοπού! Έτσι, έφτιαξα την παρακάτω κατασκευή με πολύ απλά υλικά και με την αισιοδοξία ότι ο κουμπαράς μου θα γεμίσει!


Υλικά:
Μεταλλικό δοχείο
χάρτες με τους προορισμούς που θέλετε
κόλλα
πλαστικό χρώμα 


Βήματα:
1. Βρήκα τους χάρτες που χρειάζομαι στις τελευταίες σελίδες του περσινού μου ημερολογίου. Σε κάθε ημερολόγιο-ατζέντα θα βρείτε χάρτες της Ελλάδας, της Ευρώπης και ίσως και του κόσμου. 




2. Το μεταλλικό δοχείο είναι η συσκευασία από τα γνωστά πουράκια. Στον πάτο του δοχείου έκανα μία τρύπα, όπως αυτές που έχουν οι κουμπαράδες με ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες. Στη συνέχεια με ένα κατσαβίδι μεγάλωσα την τρύπα και προσπάθησα να γυρίσω τις αιχμές τις τρύπας προς τα μέσα.




Η τρύπα θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να χωράει άνετα ένα κέρμα των 2 ευρώ, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος κέρμα.


Το καπάκι του δοχείου είναι χρήσιμο, αφού στο τέλος δε θα χρειαστεί να σπάσω τον κουμπαρά, απλά θα τον ανοίξω από το κάτω πλέον μέρος του.


3. Μέτρησα τις διαστάσεις του δοχείου και έκοψα κατάλληλα τον χάρτη. Ο δικός μου χάρτης ταίριαζε χωρίς να χρειαστεί να βάλω και κομμάτια από άλλους χάρτες. Μπορείτε αντί για έναν ενιαίο χάρτη να κάνετε κολάζ από όλα τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε.



4. Κόλλησα τον χάρτη στο δοχείο. 





5. Με πλαστικό χρώμα έβαψα το πάνω πλεον μέρος του κουμπαρά μου. Τα χρώματα καλό είναι να τα επιλέξετε με βάση τα χρώματα του χάρτη. Σε έναν γεωφυσικό χάρτη ταιριάζει το μπλε, το πράσινο ή και το κίτρινο και το καφέ. 




6. Ο κουμπαράς μου είναι έτοιμος! Τώρα είμαι έτοιμη για αποταμίευση.





Tip1: Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κουμπαρά ανάλογα το σκοπό που τον θέλετε. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε αντί για χάρτη, φωτογραφίες από ένα δώρο που θέλετε να αγοράσετε ή από κάποιο προϊόν τεχνολογίας που έχετε βάλει στο μάτι. 



Το κακό είναι πως μάλλον οι περισσότεροι θα φτιάξουμε ένα κουμπαρά διακοσμημένο με τους λογαρισμούς του σπιτιού!!!

Tip2: Δε σημαίνει ότι ο μεγάλος κουμπαράς στο τέλος θα έχει και πολλά χρήματα! 



Υ.Γ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Θωμαή γιατί κάποια στιγμή συζητήσαμε αυτή την κατασκευή και οι ιδέες της με βοήθησαν πολύ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου